Tőkebevonás és Finanszírozási tanácsadás

A vállalatoknak pénzügyi helyzetüktől, érettségüktől és céljaiktól függően eltérő finanszírozásra van szükségük. Egy vállalat életében elengedhetetlen a finanszírozási struktúra meghatározása, a vállalt hitel, mezzanine vagy tőke jellegű finanszírozási források megértése és megfelelő kezelése, hiszen mindez segíti a vállalat organikus növekedésének fenntartását.
Finanszírozási tanácsadás során kiemelt feladatunk a Pénzügyi modellezés és felülvizsgálat, az üzleti tervezés és felülvizsgálat, a projektfinanszírozás, a finanszírozási stratégiák és struktúrák kidolgozása és a finanszírozás közvetítés.
A megvalósíthatósági tanulmány készítésének célja, hogy megfelelő információt nyújtson ahhoz, hogy megalapozott döntést hozhassanak a tulajdonosok és a befektetők a finanszírozással, a javasolt projekt elfogadásával kapcsolatban, illetve a projekt módosításáról és elvetéséről. Emellett a megvalósíthatósági tanulmány készítése során szakembereink feladata a projekt megalapozottságának, életképességének és jövedelemtermelő képességének vizsgálata is.
Gyakorlati tanácsokat nyújtunk ügyfeleink számára az IPO folyamata során, emellett támogatjuk Önt és vállalkozását a tőkeemelés folyamatában is.
A Moore Hungary csapata szoros kapcsolatban áll a potenciális finanszírozókkal. Tanácsot adunk Ügyfeleinknek az adósságfinanszírozás előteremtésének folyamatához, legyen szó akár a meglévő adósságok refinanszírozásáról, vagy új finanszírozásról, mely támogatja a vállalat növekedését vagy egy lehetséges akvizíciót. Olyan kulcskérdésekre fókuszálunk, mint:
  1. Milyen összegű adósság jellegű finanszírozásra van lehetőség?
  2. Milyen finanszírozási források érhetők el a vállalkozás számára?
  3. Hogyan, milyen módon maximalizálható a tulajdonosi érték?

Pénzügyi Tanácsadási üzletágunk a pénzügyi szektor számára is végez tanácsadást, melynek során a Tanácsadóink feladata:
  1. Projektfinanszírozáshoz kapcsolódó szolgáltatások, modellezés, értékelés
  2. Problémás hitelekhez kapcsolódó tanácsadás, ügylet átvilágítás, független véleményalkotás
  3. Banki restrukturálás, workout, asset management struktúrák kialakítása és felügyelete
  4. Hitel restrukturálás
  5. Ügylet monitoring
  6. Defaultos, vagy visszavett ingatlanportfolióhoz kapcsolódó tanácsadás
  7. NPL, eszköz és ingatlanportfolió értékesítés

Kapcsolat