HÍREK KERESÉSE

BIZTOS TUDJUK, HOGY MIVEL ÁLLUNK SZEMBEN? - A GAZDASÁG MINDEN PORCIKÁJA MEGÉRZI EZEKET A VÁLTOZÁSOKAT

Komoly változás előtt áll az üzleti világ, amely szinte minden területen, a pénzügyi piacoktól kezdve az ellátási láncokon át, egészen az ingatlanpiacig, új irányokat hozhat. Utóbbi esetében nemcsak a vásárlói, munkavégzési, lakhatási, utazási szokások átalakulása nyit új utakat, de a gazdasági folyamatok, a szabályozási környezet is néhol újszerű akadályokat, néhol eddig ismeretlen lehetőségeket teremt. Ezekről a komplex gazdasági és ingatlanpiaci folyamatokról beszélgettünk Boross Ákossal, a Moore Hungary Managing partnerével, valamint Pető Gáborral, a Moore-hoz frissen csatlakozott Ingatlan és tőkepiaci tanácsadás vezetőjével, az UniCredit korábbi Ingatlanfinanszírozási vezetőjével.

Tovább olvasom

ÉVES ADÓVÁLTOZÁSOK 2022.

Ismerje meg a legfontosabb 2022-es adóváltozásokat és adószabályokat a Moore Hungary szakértői segítségével!
Időpont: 2021.11.25.

Tovább olvasom

TÚLJEGYZÉSSEL ZÁRULT A BAYER CONSTRUCT KÖTVÉNYKIBOCSÁTÁSA

Az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében megtartott aukción közel 30 milliárd forint új forrást vont be az építőipari cégcsoport

Tovább olvasom

KULISSZATITOK A KÉT MEGHATÁROZÓ KONZERVGYÁRTÓ REORGANIZÁCIÓJÁRÓL

Vadonatúj menedzsmentszemléletet és megerősödött tőkeszerkezetet eredményezett a tulajdon és az operatív irányítás átadásával járó átszervezési folyamat a Szatmári Konzervgyár Kft. és az EKO Konzervipari Kft. esetében - derült ki a Hiventures-Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021 konferencia egyik panelbeszélgetéséből.

Tovább olvasom

DINAMIKUS NÖVEKEDÉS ELŐTT A TŐKEFINANSZÍROZÁS MAGYARORSZÁGON

A Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021 című konferenciánk kiemelt programpontja volt Sipos Tompa Levente, az MFB Csoport vezérigazgatójának, valamint Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesének panelbeszélgetése, melynek keretében a tőkefinanszírozás jelentőségéről beszélgettek.

Tovább olvasom

GENERÁCIÓVÁLTÁS: CSUPÁN AZ ÉRINTETT CSALÁDI CÉGEK 14 SZÁZALÉKA SZÁMOL AZ ELADÁSSAL

Az ügyvezetés teljes körű átadását 69 százaléknyian látják problémásnak

Tovább olvasom

KOMOLY SIKERREL ZÁRULT A BAROMFI-COOP ZÖLDKÖTVÉNY-KIBOCSÁTÁSA

A zöld kötvényekből befolyt 23 milliárd forintból a kibocsátó környezetbarát beruházásokat valósít meg a következő két évben

Tovább olvasom

MEGSZŰNHET JÚLIUSTÓL A CSALÁDI KEDVEZMÉNY AZ ÉRETTSÉGIZETT GYERMEKEK UTÁN?

Tekintsük át, hogy milyen szempontok alapján kell megvizsgálni az érettségizett gyermekek utáni családi kedvezmény jogosultságot. Azoknak a munkavállalóknak, akiknek középiskolai végzős gyermekeik vannak, fontos tudniuk, hogy gyermekeik számára a tanév vége egyben a tanulói jogviszony végét is jelenti.

Tovább olvasom

JÖNNEK A NAGY NEMZETKÖZI SZÁLLODALÁNCOK A BALATONHOZ: ELÉRTÜK AZT AZ ÁRSZINTET

Csak lassan indul újra a világ turizmusa: a prognózisok szerint 2024-re térhet vissza az a szint, ahol 2019-ben tartott az iparág. Globálisan népszerű a szaknyelven csak staycation-nek hívott biztonságos, belföldi utazás: ez a magyarországi vidéki szálláshelyeknél soha nem látott árakat hoz, ugyanakkor Budapest továbbra is megszenvedi a külföldi turisták hiányát. Arról azonban nincs szó, hogy a nagy szállodaláncok kivonulnának a magyar piacról, épp ellenkezőleg: újabb célpontokat keresnek például a vidéki nagyvárosokban és a Balaton térségében.

Tovább olvasom

KÜLFÖLDÖN TERJESZKEDNE A CÉGED? MIRE FIGYELJ, MILYEN BUKTATÓK LEHETNEK?

A megfelelő, körültekintő előkészítésen és a mindenre kiterjedő tanácsadáson múlik a külföldi terjeszkedés sikere, amelyben már egyre több hazai cég gondolkodik. Ha egy vállalkozás Magyarországon már elérte a növekedési korlátait, akkor jó lépés a külföldi entitás létrehozása, esetleg meglévő cég felvásárlása. Számos olyan kérdés van azonban, amely megalapozott döntés nélkül kockázatokat hordoz magában.

Tovább olvasom