HÍREK KERESÉSE

MEGÁLLÍTHATATLANNAK TŰNIK A GLOBÁLIS HOTELIPAR SZÁRNYALÁSA

Kiemelkedő évet zárt a nemzetközi hotelpiac: 2023-ban az egy kiadható szobára jutó árbevétel 13,5 százalékkal, az átlagos napi szobaár 5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket, miközben az átlagos szállodai foglaltság 64,4 százalékról 69,7 százalékra emelkedett – derül ki a Moore Hungary tanácsadó és könyvvizsgáló cég által közzétett negyedéves iparági elemzésből.

Tovább olvasom

MOORE HOTELS QUARTERLY MOORE HOTELS QUARTERLY (Q4 2023)

These short reports are based on quarterly earnings reports of select leading, internationally branded hotel companies. We compiled and analysed data to draw conclusions that can be projected to the global hotel industry at large. This series is published quarterly with the intention to serve as a new source of credible and interesting information for industry stakeholders of all kinds.

Tovább olvasom

MÉG KÉT HÓNAP ÁLL RENDELKEZÉSRE A NAV SZJA-TERVEZET KIEGÉSZÍTÉSÉRE

Legkésőbb március 15-én elérhetővé válnak a NAV által elkészített SZJA-bevallási tervezetek, amelyeket idén is a magánszemélyeknek kell kiegészíteni, ha olyan jövedelmekkel és fizetési kötelezettségekkel rendelkeznek, amelyek nem szerepelnek a NAV nyilvántartásában. Bár a bevallási határidő a pünkösdi ünnepnap miatt május 21-re tolódott, sokaknak célszerű ennél jóval korábban elkezdeni a kötelezettség teljesítéséhez szükséges adatok, információk összegyűjtését – hívta fel a figyelmet a Moore Hungary.

Tovább olvasom

TRANSZFERÁR ADATSZOLGÁLTATÁS 2023

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a 2022. adóévtől bevezetett transzferár adatszolgáltatási kötelezettség következtében a társasági adó hatálya alá tartozó adózók a társasági adóbevallásukban a 2023. üzleti év vonatkozásában is kötelesek adatot szolgáltatni a kapcsolt vállalkozásokkal folytatott tranzakcióikról.

Tovább olvasom

2023-BAN CSAKNEM 20 SZÁZALÉKKAL EMELKEDETT A FIZIKAI ÁTLAGÓRABÉR

A növekedést a minimálbér-emelés előrehozatalának egyszeri hatása erősítette

Tovább olvasom

CHECKING IN FOR A YEAR OF GROWTH

International hotel operators, owners and investors are looking to the future with confidence after a remarkably strong year in which astute resource management and increased digitisation have helped sharpen performance and boost profitability.

Tovább olvasom

MOORE HOTELS QUARTERLY (Q3 2023)

These short reports are based on quarterly earnings reports of select leading, internationally branded hotel companies. We compiled and analysed data to drawconclusions that can be projected to the global hotel industry at large. This series ispublished quarterly with the intention to serve as a new source of credible andinteresting information for industry stakeholders of all kinds.

Tovább olvasom

MINIMÁLBÉR VÁLTOZÁS 2023.

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a 2023.11.20. napon elfogadott 508/2023. (XI.20.) kormányrendeletben, a munkaadók és munkavállalók szervezeteinek megállapodásában foglaltakkal összhangban, a kormány kihirdette a 2024. évi kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum összegét.

Tovább olvasom

EGY ÉV ALATT 17 SZÁZALÉKKAL NŐTT A FIZIKAI ÁTLAGÓRABÉR

Több mint egy év után ismét emelkedőben a kékgallérosok reálbére

Tovább olvasom

JELENTŐS NÖVEKEDÉST PRODUKÁLT AZ ELSŐ FÉLÉVBEN A GLOBÁLIS HOTELIPAR

Komoly felívelő szakaszban van a nemzetközi hotelpiac: az idei első félévben az egy kiadható szobára jutó árbevétel 19,5 százalékkal, az átlagos napi szobaár 6,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket, miközben az átlagos szállodai foglaltság 61,2 százalékról 68,9 százalékra emelkedett – derül ki a Moore Global tanácsadó és könyvvizsgáló cég által közzétett negyedéves iparági elemzésből.

Tovább olvasom