Üzleti- és pénzügyi átvilágítás


A pénzügyi átvilágítás kritikus pont a tranzakciók során, mivel befolyásolhatja a vételárat, vagy akár a folytatásról való döntéshozatalt.
Üzletágunk küldetése, hogy az ügyfeleink számára megnyugvást biztosítsunk azáltal, hogy az összes kritikus kockázatot és tényezőt azonosítjuk, melyek alapján ügyfeleink megalapozott döntéseket hozhatnak.

Személyre szabott megközelítést alkalmazunk, és a kulcsfontosságú kockázatokra összpontosítunk a nehéz kérdések megválaszolásának biztosítása érdekében.
Tanácsot adunk a kapcsolódó jogi dokumentációkkal kapcsolatban, ideértve a garanciákat, valamint a kártalanításokat is, valamint a működő tőke és a nettó adósság meghatározásával kapcsolatban.

 

Vevő oldali pénzügyi átvilágítás

A vevő oldali átvilágítást a vállalat potenciális vevőjének tanácsadója végzi, melynek célja, hogy a vásárolni kívánt üzletrészhez kapcsolódó kockázatok feltárásra kerüljenek. Emellett az átvilágítás az egyik legfontosabb eszköze a vételár alkunak.
A vevő oldali pénzügyi átvilágítás eredményeként a kockázati tényezők meghatározás mellett az egyedi és egyszeri tételek, valamint a normalizált EBITDA értéke is meghatározásra kerül.

 

Eladó oldali pénzügyi átvilágítás

Az eladó oldali pénzügyi átvilágítás az eladni kívánt vállalat átfogó vizsgálatából áll. Az átvilágítás egyrészt bemutatja a vállalat historikus teljesítményét, másrészt azonosítja a kockázatokat, ezáltal lehetőséget biztosít a kockázatok kezelésére már a tranzakciót megelőzően, ezzel is elősegítve, hogy az eladási ár a megfelelő sávban maradjon.

 

Szakértői tevékenység gazdasági vitákban

A Moore Hungary-nál vállaljuk a gazdasági vitákban történő állásfoglalások készítését, melyet akár üzleti és pénzügyi átvilágítással is alátámasztunk.

Kapcsolat