SAJTÓKÖZLEMÉNY

JOGI ÜZLETÁGGAL BŐVÍTI TEVÉKENYSÉGI KÖRÉT A MOORE HUNGARY

A HBK Partners Ügyvédi Társulás csatlakozott a tanácsadóhoz

Jogi üzletággal bővült a Moore Hungary - Portfolio.hu

A HBK Partners Ügyvédi Társulás Magyarország egyik vezető, nemzetközileg is jegyzett jogi szolgáltatója csatlakozott a Moore Hungary üzleti tanácsadó és könyvvizsgáló céghez, és a jövőben Moore Legal Hungary néven folytatja működését.

A vezető nemzetközi minősítők (Legal500, IFLR) által rangsorolt ügyvédi iroda elsősorban a bank- és finanszírozási jog, a társasági jog és az M&A, valamint az ingatlan- és szállodajog területén nyújt jogi tanácsadást magyar és nemzetközi ügyfelek részére. Ügyfélkörében megtalálhatók magyar és nemzetközi pénzügyi intézmények, nagyvállalatok és magánbefektetők, valamint állami intézmények egyaránt. A HBK Partners korábban már számos sikeres projektben működött együtt a Moore Hungary tanácsadó céggel.

A csatlakozás révén újabb fontos szolgáltatáscsoporttal bővül a Moore Hungary tevékenységi köre – mondta el Boross Ákos, a Moore Hungary ügyvezető partnere. - Eddigi üzleti, pénzügyi, adó és számviteli, valamint ingatlan, hotel és turizmus tanácsadási, illetve könyvvizsgálati, könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatásainkon túl immár közvetlenül is képesek vagyunk komplex jogi tanácsadással segíteni ügyfeleinket a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.

A Moore Legal Hungary ügyvezető partnere dr. Kovács Márton, aki egyben az iroda M&A és tőkepiaci jogi csoportját is vezeti. A közel 15 éves ügyvédi gyakorlattal rendelkező szakember az utóbbi években elsősorban élelmiszeripari, banki, energiapari, telekommunikáció és szállodaipar szektorokban nyújt társasági joggal, vállalatfelvásárlásokkal és tőkepiaci joggal kapcsolatos tanácsadást ügyfeleinek. Különleges szakterülete a szállodajog – elsősorban fejlesztők képviselete nemzetközi szállodaláncokkal megkötésre kerülő hosszú távú üzemeltetési szerződéseikkel kapcsolatban – ami szintén jól illeszkedik a Moore Hungary kompetenciáihoz és ügyfélportfoliójába.

A Moore Hungaryhez történő csatlakozásunk lehetővé teszi, hogy a jogi tanácsadáson kívül egyebek mellett adózási és pénzügyi tanácsadásra is kiterjedő, ’one-stop shop’ jellegű kiszolgálást tudjunk nyújtani meglévő és jövőbeni ügyfeleink számára, emellett pedig a Moore Globalban működő Moore Legal hálózat ügyvédi irodáival közösen határon átnyúló tranzakciókban is hatékonyan tudjunk megbízásokat ellátni” – mondta dr. Kovács Márton, immár a Moore Legal Hungary vezető partnereként.
 
A Moore Global
A több mint 110 évvel ezelőtt egy londoni irodából induló Moore Global ma a világ egyik vezető tanácsadó és könyvvizsgáló hálózata. A világ több mint 100 országában jelenlévő hálózat több mint 600 független irodával rendelkezik, munkatársainak száma meghaladja a 30 ezer főt. A csoport árbevétele a legutóbbi pénzügyi év során meghaladta a 3 milliárd dollárt.

A Moore Global szolgáltatásai 2021 márciusától a hazai piacon is közvetlenül elérhetőek. A Moore Hungary már induláskor is csaknem 100 fős szakértői csapatával a tanácsadási szolgáltatások teljes körét kínálja az
üzleti, pénzügyi, adó- és számviteli tanácsadás, illetve a könyvvizsgálat területén.

Gyorsan változó világunkban a Moore stratégiai iránymutatással és praktikus tanácsokkal támogatja ügyfeleit a bonyolult szabályozói és változó piaci környezet, valamint iparági adottságok átlátásában és megértésében, ezen keresztül pedig a legjobb megoldások megtalálásában.

 A Moore Hungary és szolgáltatásai kapcsán bővebb információ a tanácsadó weboldalán érhető el:

www.mooreglobal.hu
 
További információ